Διατροφή & Ασθένειες / Παθήσεις

Διατροφή & Ασθένειες / Παθήσεις

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed porta dolor id aliquet pulvinar. Fusce porta cursus lectus, non laoreet nisl accumsan nec. Fusce quam ex, fringilla id nisl eu, ultrices porta dui. Mauris finibus turpis in nulla consectetur volutpat. Duis eget justo ligula. Nam scelerisque posuere tortor eu ultrices.

Περισσότερα


Δίαιτα & Υγεία

Δίαιτα & Υγεία

Η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με τη σωματική άσκηση συμβάλει στην προώθηση και διατήρηση της υγείας. Τα συχνότερα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την παχυσαρκία είναι η αυξημένη αρτηριακή πίεση (υπέρταση), οι διαταραχές των λιπιδίων (χοληστερίνη, τριγλυκερίδια), ο σακχαρώδης διαβήτης, τα καρδιαγγειακά και εγκεφαλικά επεισόδια και ορισμένες μορφές καρκίνου. Η παχυσαρκία προκαλεί επίσης ψυχολογικά προβλήματα, δυσκολίες στην εργασία και στην ποιότητα ζωής.

Περισσότερα


Διατροφή & Γυναίκα

Διατροφή & Γυναίκα

Oι διατροφικές επιλογές της εγκύου αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την υγεία τόσο της ίδιας όσο και του παιδιού που κυοφορεί. Για το λόγο αυτό, οι γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία πρέπει να βρίσκονται σε καλή διατροφική κατάσταση πριν από και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος επιπλοκών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και του τοκετού και η εμφάνιση γενετικών ανωμαλιών και χρόνιων νοσημάτων στα βρέφη.

Περισσότερα


Διατροφή & Παιδί

Διατροφή & Παιδί

Οι σωστές διατροφικές συνήθειες διαμορφώνονται κατά την παιδική ηλικία και αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση, τόσο για την ομαλή σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών, όσο και για την πρόληψη ασθενειών στην ενήλικη ζωή. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαμόρφωση σωστών διατροφικών συνηθειών είναι η πληροφόρηση και η εκπαίδευση, τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων που φροντίζουν τη διατροφή τους από τους ειδικούς επιστήμονες διαιτολόγους - διατροφολόγους.

Περισσότερα


Διατροφή & Άσκηση

Διατροφή & Άσκηση

Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η κατάλληλη διατροφή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση και τον αγώνα, μεγιστοποιεί την απόδοση του αθλητή. Η κατάλληλη διατροφή σε συνδυασμό με τη σωστή κατανάλωση υγρών μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ (τουλάχιστον κατά 25 %) τις αθλητικές επιδόσεις. Οι ανάγκες του κάθε αθλητή, τόσο σε ενέργεια όσο και σε θρεπτικά συστατικά ποικίλουν, γι’ αυτό για κάθε αθλητή είναι απαραίτητο το προσωπικό του πρόγραμμα προπόνησης να συνοδεύεται από ένα προσεκτικά σχεδιασμένο προσωπικό διαιτολόγιο.

Περισσότερα


Τρόφιμα & Ποτά

Τρόφιμα & Ποτά

Ο αριθμός των τροφίμων και ποτών που κυκλοφορούν και διαφημίζονται αυξάνει συνεχώς. Οι καταναλωτές βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με πληθώρα τροφίμων και ποτών, στην ετικέτα των οποίων αναγράφονται διάφορα συστατικά καθώς και ποίκιλες δράσεις και οφέλη για τη διατροφή και την υγεία. Η νέα αυτή πραγματικότητα έχει οδηγήσει τους καταναλωτές σε σύγχυση σχετικά με τις διατροφικές τους επιλογές. Ο επιστήμονας διαιτολόγος – διατροφολόγος έχει τη δυνατότητα, κατέχοντας τη γνώση, να καθοδηγεί τους καταναλωτές σε συνειδητές διατροφικές επιλογές.

Περισσότερα

Ευγενία Καραγιαννίδου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
ΝΟΜΙΜΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Ενημερωτικό Δελτίο

Copyright 2017 - Ευγενία Καραγιαννίδου