Διατροφή και Εγκυμοσύνη

Διατροφή και Γονιμότητα

gonimotitaΔιατροφή και Γονιμότητα

Όλα τα υπάρχοντα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι μια ισορροπημένη διατροφή μεγιστοποιεί τις πιθανότητες τεκνοποίησης, ιδιαίτερα στα ζευγάρια που αποφασίζουν να ακολουθήσουν τεχνικές υποβοηθούμενης γονιμοποίησης.

Σε ορισμένες περιστάσεις, η αύξηση ή μείωση του βάρους είναι η μόνη απαραίτητη αλλαγή που πρέπει να γίνει για να συλλάβετε. Οι έρευνες συνηγορούν ότι οι ελλιποβαρείς και οι υπέρβαροι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας. Η απόκτηση και η διατήρηση ενός ιδανικού βάρους είναι ζωτικής σημασίας για τη γονιμότητα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Οι άνδρες οφείλουν να διατηρούν το Δείκτη Σωματικής Μάζας (ΔΣΜ) τους στο 20-24 ενώ οι γυναίκες μεταξύ 20-27 (το ιδανικό είναι 24).

Διαβάστε περισσότερα: Διατροφή και Γονιμότητα

Διατροφή και Εγκυμοσύνη

egkumosiniΜε αφορμή τη γιορτή της μητέρας, το άρθρο αυτού του μήνα είναι αφιερωμένο στην πιο όμορφη περίοδο στη ζωή μιας γυναίκας, στην εγκυμοσύνη. Η εγκυμοσύνη είναι μια κρίσιμη περίοδος κατά την οποία οι διατροφικές επιλογές της μητέρας αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την υγεία τόσο της ίδιας όσο και του παιδιού που κυοφορεί. Για το λόγο αυτό, οι γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία πρέπει να βρίσκονται σε καλή διατροφική κατάσταση πριν από και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος επιπλοκών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του τοκετού και η εμφάνιση γενετικών ανωμαλιών και χρόνιων νοσημάτων στα βρέφη.

Διαβάστε περισσότερα: Διατροφή και Εγκυμοσύνη

Κάντε μας Like