Διατροφή και Παιδί

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται...

proinoΚαι στα παιδιά…η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!!!

Η νέα σχολική χρονιά αποτελέι πλέον πραγματικότητα και αυτό που απασχολεί πολλούς γονείς είναι ότι τα παιδιά τους φεύγουν για το σχολείο χωρίς να έχουν διάθεση να καταναλώσουν το πρωινό τους.

To πρωινό αποτελεί το πρώτο και σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, το οποίο έρχεται να αναπληρώσει τις ανάγκες του οργανισμού σε υγρά, ενέργεια και θρεπτικά συστατικά μετά από 8-10 ώρες βραδινής νηστείας. Δυστυχώς, τα παιδιά τείνουν να μην καταναλώνουν πρωινό, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να ξεκινήσουν την ημέρα τους. Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανασκόπηση 47 μελετών, ένα ποσοστό της τάξεως του 10-30% των παιδιών και των εφήβων στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη δεν καταναλώνουν πρωινό.

Διαβάστε περισσότερα: Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται...

Παιδική Παχυσαρκία

paidiki-paxysarkiaΣε μια εποχή όπου η υγιεινή διατροφή κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς, η παιδική παχυσαρκία αυξάνει συνεχώς στο δυτικό κόσμο. Στη Μ. Βρετανία, μάλιστα, διατυπώθηκε η άποψη ότι οι γονείς μπορεί να ζήσουν περισσότερο από τα παιδιά τους εξαιτίας της παχυσαρκίας. Αν και ακούγονται υπερβολικές, οι ανησυχίες αυτές είναι εύλογες, μιας και οι στατιστικές δείχνουν ότι ο μέσος όρος του σωματικού βάρους στα παιδιά και στους εφήβους αυξάνεται παγκοσμίως. Στη χώρα μας συγκεκριμένα, αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας του ΙΚΠΙ (Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής), στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού προγράμματος KIDSCREEN, έδειξαν ότι το ποσοστό των παιδιών 8-12 ετών με υπερβάλλον βάρος είναι 26,9%, ενώ αντίστοιχα  σε εφήβους 12-18 ετών είναι 20% για τα αγόρια και 8% για τα κορίτσια.

Διαβάστε περισσότερα: Παιδική Παχυσαρκία

Κάντε μας Like