Μητρικός Θηλασμός

Η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί στη χώρα μας ως εβδομάδα μητρικού θηλασμού. Σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η βέλτιστη διάρκεια του αποκλειστικού μητρικού θηλασμού ορίζεται στους 6 μήνες, ενώ συστήνεται η παροχή ασφαλούς και κατάλληλης συμπληρωματικής διατροφής μέχρι το 2 έτος της ηλικίας και περαιτέρω.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διατροφή και Γονιμότητα

Διατροφή και Γονιμότητα

Όλα τα υπάρχοντα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι μια ισορροπημένη διατροφή μεγιστοποιεί τις πιθανότητες τεκνοποίησης, ιδιαίτερα στα ζευγάρια που αποφασίζουν να ακολουθήσουν τεχνικές υποβοηθούμενης γονιμοποίησης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διατροφή και Εγκυμοσύνη

Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, το άρθρο αυτού του μήνα είναι αφιερωμένο στην πιο όμορφη περίοδο στη ζωή μιας γυναίκας, στην εγκυμοσύνη. Η εγκυμοσύνη είναι μια κρίσιμη περίοδος κατά την οποία οι διατροφικές επιλογές της μητέρας αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την υγεία τόσο της ίδιας όσο και του παιδιού που κυοφορεί. Για το λόγο αυτό, οι γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία πρέπει να βρίσκονται σε καλή διατροφική κατάσταση πριν από και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος επιπλοκών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του τοκετού και η εμφάνιση γενετικών ανωμαλιών και χρόνιων νοσημάτων στα βρέφη.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ευγενία Καραγιαννίδου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
ΝΟΜΙΜΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Ενημερωτικό Δελτίο

Copyright 2017 - Ευγενία Καραγιαννίδου