Πόσο ασφαλή είναι τα τρόφιμα που καταναλώνουμε;

Ο αριθμός των τροφίμων που κυκλοφορούν και διαφημίζονται αυξάνει συνεχώς. Οι καταναλωτές βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με πληθώρα τροφίμων, στην ετικέτα των οποίων αναγράφονται διάφορα συστατικά καθώς και ποίκιλες δράσεις και οφέλη για τη διατροφή και την υγεία. Η νέα αυτή πραγματικότητα έχει οδηγήσει τους καταναλωτές σε σύγχυση σχετικά με τις διατροφικές τους επιλογές και την ασφάλεια των τροφίμων.

Συνέχεια ανάγνωσης

Προτιμούμε βιολογικά προϊόντα γιατί...

Τα βιολογικά προϊόντα υπερέχουν έναντι των συμβατικών προϊόντων για διάφορους λόγους,  σας παρουσιάζουμε τους σημαντικότερους και ελπίζουμε να εγκαταλείψετε τη χρήση συμβατικών προϊόντων.

Συνέχεια ανάγνωσης

Τα οφέλη των Βιολογικών Προϊόντων

Στις μέρες μας τα βιολογικά τρόφιμα αποτελούν ένα θέμα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Αν και δεν υπάρχει επίσημος ορισμός, γενικά θεωρούνται ως βιολογικά τα τρόφιμα που η παραγωγή τους στηρίζεται σε φυσικές μεθόδους αντιμετώπισης ασθενειών και ζιζανίων.

Συνέχεια ανάγνωσης

Το αλκοόλ...

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και οι κρύες νύχτες του Φλεβάρη είναι συχνά συνυφασμένες με την αυξημένη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Κοινό συστατικό όλων των αλκοολούχων ποτών είναι η αιθυλική αλκοόλη ή κοινώς το αλκοόλ, που συναντάμε σε διάφορα ποσοστά στο καθένα. Το αλκοόλ είναι χημική ένωση, προϊόν ζύμωσης υδατανθράκων και θεωρείται πηγή ενέργειας, αφού διασπάται στον οργανισμό, δίνοντας 7 θερμίδες ανά γραμμάριο. Όσο περισσότερο αλκοόλ περιέχουν τα διάφορα αλκοολούχα ποτά, τόσες περισσότερες θερμίδες προσφέρουν.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ευγενία Καραγιαννίδου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
ΝΟΜΙΜΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Ενημερωτικό Δελτίο

Copyright 2017 - Ευγενία Καραγιαννίδου