Κοιμηθείτε γλυκά για...καλύτερη ρύθμιση του μεταβολισμού σας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου (21 Μαρτίου) το άρθρο αυτού του μήνα είναι αφιερωμένο στη επίδραση του ύπνου στην υγεία μας και στον μεταβολισμό μας. Ο ύπνος είναι μια φυσιολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από μια προσωρινή μείωση της αντίληψης και περιορισμένη αλληλεπίδραση με το περιβάλλον.

Συνέχεια ανάγνωσης

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

16 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής. Συνήθως στο άκουσμα της λέξης «διατροφή» το μυαλό όλων πάει στην απώλεια βάρους ή σωματικού λίπους. Δεν είναι όμως μόνο η απώλεια βάρους ή σωματικού λίπους, οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή. Ωστόσο, οι λόγοι για να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ περισσότεροι και τα οφέλη πολύ σημαντικά.

Συνέχεια ανάγνωσης

Και τώρα... στη δίαιτα

Ένα πλούσιο γιορτινό γεύμα μπορεί να μας αποδώσει πολλές θερμίδες. Γι’ αυτό και η περίοδος των Χριστουγέννων αποτελεί ίσως την πιο δύσκολη, από άποψη διατροφής, χρονική περίοδο του έτους. Στη χώρα μας, ο μέσος ενήλικας προσλαμβάνει συνήθως 2-3 κιλά κατά την διάρκεια των δύο αυτών εβδομάδων. Πάντως, είτε τα κιλά που θέλετε να χάσετε είναι 2 ή περισσότερα, ο Ιανουάριος είναι ο καλύτερος μήνας για να ξεκινήσετε δίαιτα. Χρειάζεται όμως προσοχή στην επιλογή της δίαιτας που θα ακολουθήσουμε.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ευγενία Καραγιαννίδου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
ΝΟΜΙΜΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Ενημερωτικό Δελτίο

Copyright 2017 - Ευγενία Καραγιαννίδου